Receptek

Almás pite Kalla Kálmán módra

Almás pite Kalla Kálmán módra

Az őszi almák ideális alapanyagok egy jó almás pitéhez. Kalla Kálmán hagyományos pitéje gyorsan elkészül, finom sütemény az egész családnak.

TÉSZTA

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g liszt
  • 2 db tojás
  • 125 g cukor
  • 125 g vaj
  • 1,2 csomag sütőpor

TÖLTELÉK

HOZZÁVALÓK:

  • 12 db savanykás alma
  • 1 db citrom leve
  • 150 g cukor
  • 100 g durvára vágott dióbél
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 db felvert tojás

ELKÉSZÍTÉSE:
A tojásokat a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Amíg elkészítjük a tölteléket, a tésztát hűtőbe tesszük. A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzákeverjük a citrom levét és a cukrot. Rövid ideig pároljuk. A tészta felét kinyújtjuk, és kibéleljük a tortaformát. Beletesszük az almát, megszórjuk fahéjjal és dióval. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és befedjük az almát. Megkenjük tojással, megszurkáljuk, 160 °C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább