Receptek

Almás pite Kalla Kálmán módra

Almás pite Kalla Kálmán módra

Még várnunk kell a friss szezonális gyümölcsökre, az őszi almák viszont ideális alapanyagok egy jó almás pitéhez. Kalla Kálmán hagyományos pitéje gyorsan elkészül, finom sütemény hétvégére a családnak.

TÉSZTA

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g liszt
  • 2 db tojás
  • 125 g cukor
  • 125 g vaj
  • 1,2 csomag sütőpor

TÖLTELÉK

HOZZÁVALÓK:

  • 12 db savanykás alma
  • 1 db citrom leve
  • 150 g cukor
  • 100 g durvára vágott dióbél
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 db felvert tojás

ELKÉSZÍTÉSE:
A tojásokat a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Amíg elkészítjük a tölteléket, a tésztát hűtőbe tesszük. A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzákeverjük a citrom levét és a cukrot. Rövid ideig pároljuk. A tészta felét kinyújtjuk, és kibéleljük a tortaformát. Beletesszük az almát, megszórjuk fahéjjal és dióval. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és befedjük az almát. Megkenjük tojással, megszurkáljuk, 160 °C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább