Receptek

Orosz hússaláta

Orosz hússaláta

Bíró Lajos receptje 6 fő részére

ANGOLOS HÁTSZÍN

HOZZÁVALÓK:
  • 50 dkg érlelt Angus hátszín
  • 1 ek mozsárban tört bors
  • 2 ek tengeri só
  • zsiradék az elősütéshez
ELKÉSZÍTÉSE:

A hátszínt bedörzsöljük a borssal és a sóval, majd kevés zsiradékon alaposan körbesütjük. Előmelegített sütőben tovább sütjük 48 °C-os maghőmérsékletig. A későbbi, sütőn kívüli pihentetés és hűlés során a maghőmérséklete tovább nő, és szép rózsaszín vágásfelülete lesz majd. Ha teljesen kihűlt, enyhén súlyozva tároljuk a hűtőben, úgy becsomagolva, hogy a két vége szabadon legyen, hogy a húsnedvek távozhassanak.

BURGONYASALÁTA

HOZZÁVALÓK:
  • 4 db héjában főtt, hámozott sárga burgonya felkockázva
  • 3 ek kockára vágott csemegeuborka
  • 3 ek majonéz
  • 1 tk magos dijoni mustár
ELKÉSZÍTÉSE:

A fenti anyagokat összekeverjük, ha kell, kevés sóval és borssal ráízesítünk, és hűtőben hagyjuk összeérni.

TÁLALÁS

HOZZÁVALÓK:
  • 6 db 10 perces kemény tojás
  • 10 dkg főtt, füstölt marhanyelv dominó alakúra vágva
  • 2 db héjában főtt bébicékla cikkekre vágva és olívaolajjal fényezve
ÖSSZEÁLLÍTÁSA:

A tálalásnál kevés majonézzel dekoráljuk a tányért, és egy gyűrű formában a burgonyasalátát megformázzuk. A tojásokat félbevágjuk és a hátszínszeletekkel beborítjuk, úgy, hogy a tojások vágásfelülete is látszódjék. Főtt, füstölt marhanyelvet, bébicéklát teszünk mellé.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.