Receptek

Orosz hússaláta

Bíró Lajos receptje

2020. július 21.

ANGOLOS HÁTSZÍN
HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg érlelt Angus hátszín
  • 1 ek mozsárban tört bors
  • 2 ek tengeri só
  • zsiradék az elősütéshez

BURGONYASALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db héjában főtt, hámozott sárga burgonya felkockázva
  • 3 ek kockára vágott csemegeuborka
  • 3 ek majonéz
  • 1 tk magos dijoni mustár

TÁLALÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 6 db 10 perces kemény tojás
  • 10 dkg főtt, füstölt marhanyelv dominó alakúra vágva
  • 2 db héjában főtt bébicékla cikkekre vágva és olívaolajjal fényezve
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

ANGOLOS HÁTSZÍN ELKÉSZÍTÉSE:
A hátszínt bedörzsöljük a borssal és a sóval, majd kevés zsiradékon alaposan körbesütjük.

Előmelegített sütőben tovább sütjük 48 °C-os maghőmérsékletig.

A későbbi, sütőn kívüli pihentetés és hűlés során a maghőmérséklete tovább nő, és szép rózsaszín vágásfelülete lesz majd. Ha teljesen kihűlt, enyhén súlyozva tároljuk a hűtőben, úgy becsomagolva, hogy a két vége szabadon legyen, hogy a húsnedvek távozhassanak.

BURGONYASALÁTA ELKÉSZÍTÉSE:
A fenti anyagokat összekeverjük, ha kell, kevés sóval és borssal ráízesítünk, és hűtőben hagyjuk összeérni.

ÖSSZEÁLLÍTÁSA:
A tálalásnál kevés majonézzel dekoráljuk a tányért, és egy gyűrű formában a burgonyasalátát megformázzuk. A tojásokat félbevágjuk és a hátszínszeletekkel beborítjuk, úgy, hogy a tojások vágásfelülete is látszódjék. Főtt, füstölt marhanyelvet, bébicéklát teszünk mellé.


Angus hátszín , majonéz , csemegeuborka , magos dijoni mustár , tojás , bébi cékla , olívaolaj , marhanyelv , bébicékla , sárga burgonya