Bíró Lajos receptje
2020. július 21.ANGOLOS HÁTSZÍN
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg érlelt Angus hátszín
- 1 ek mozsárban tört bors
- 2 ek tengeri só
- zsiradék az elősütéshez
BURGONYASALÁTA
HOZZÁVALÓK:
- 4 db héjában főtt, hámozott sárga burgonya felkockázva
- 3 ek kockára vágott csemegeuborka
- 3 ek majonéz
- 1 tk magos dijoni mustár
TÁLALÁS
HOZZÁVALÓK:
- 6 db 10 perces kemény tojás
- 10 dkg főtt, füstölt marhanyelv dominó alakúra vágva
- 2 db héjában főtt bébicékla cikkekre vágva és olívaolajjal fényezve
ANGOLOS HÁTSZÍN ELKÉSZÍTÉSE:
A hátszínt bedörzsöljük a borssal és a sóval, majd kevés zsiradékon alaposan körbesütjük.
A későbbi, sütőn kívüli pihentetés és hűlés során a maghőmérséklete tovább nő, és szép rózsaszín vágásfelülete lesz majd. Ha teljesen kihűlt, enyhén súlyozva tároljuk a hűtőben, úgy becsomagolva, hogy a két vége szabadon legyen, hogy a húsnedvek távozhassanak.
BURGONYASALÁTA ELKÉSZÍTÉSE:
A fenti anyagokat összekeverjük, ha kell, kevés sóval és borssal ráízesítünk, és hűtőben hagyjuk összeérni.
ÖSSZEÁLLÍTÁSA:
A tálalásnál kevés majonézzel dekoráljuk a tányért, és egy gyűrű formában a burgonyasalátát megformázzuk. A tojásokat félbevágjuk és a hátszínszeletekkel beborítjuk, úgy, hogy a tojások vágásfelülete is látszódjék. Főtt, füstölt marhanyelvet, bébicéklát teszünk mellé.
Angus hátszín , majonéz , csemegeuborka , magos dijoni mustár , tojás , bébi cékla , olívaolaj , marhanyelv , bébicékla , sárga burgonya