Receptek

Vaníliás fehér spárga garnélarákkal, chilis paradicsomszósszal

Vaníliás fehér spárga garnélarákkal, chilis paradicsomszósszal

Segal Viktor receptje 4 fő részére

CHILIS PARADICSOMSZÓSZ

HOZZÁVALÓK:
  • 50 dkg koktélparadicsom, félbevágva
  • 6 dkg vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1/2 piros chili kimagozva, durvára vágva (a magokat benne is hagyhatjuk)
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A hagymát enyhén pirítsuk meg az olívaolajon. Adjuk hozzá a paradicsomot és a további hozzávalókat, majd gyakran kevergetve főzzük össze őket. Sózzuk, borsozzuk. Minél rövidebb ideig tart a főzés, annál frissebb ízű és színű lesz a mártás. Ha mártássűrűségűre összeforrt, el is készült.

FEHÉR SPÁRGA

HOZZÁVALÓK:
  • 50 dkg fehér spárga
  • 1/2 rúd vanília kikapart magja
  • só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A spárga fás végét eltávolítjuk és zöldséghámozóval meghámozzuk. Forrásban lévő vízben vastagságtól függően 10-15 perc alatt puhára főzzük. Tálalás előtt fűszerezzük a vaníliával, sózzuk, borsozzuk.

VANÍLIÁS GARNÉLARÁK

HOZZÁVALÓK:
  • 16 db garnéla megtisztítva, páncél nélkül
  • 1/2 rúd vanília kikapart magja
  • 2 ek olaj
ELKÉSZÍTÉSE:

A garnélarákot előkészítjük: mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, és ujjunkkal vékonyan megkenjük a vaníliával. Forró serpenyőben az olajon oldalanként kb. 1-1 perc alatt megsütjük a garnélákat, amíg színük rózsaszínűre vált.

TÁLALÁS:

Kanalazzuk a mártást a tányér közepére, halmozzuk rá a spárgát és helyezzük rá a garnélafarkakat.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább