Receptek

Csirkeburger

Csirkeburger

Reszkető Tamás receptje 5 fő részére

Hozzávalók:

  • 750 g csirkecombfilé
  • 2,5 db nagyobb paradicsom
  • 1 db lolo rosso vagy frisée saláta
  • 90 g majonéz
  • 80 ml édes csiliszósz
  • 80 ml Worcester-szósz
  • 100 g zsályás cheddar sajt
  • 130 g lila hagyma
  • 1/2 csokor vágott koriander-zöld
  • vaj

Elkészítése:
A húspogácsához apróra összevágjuk a bőr nélküli csirkecombfilét, sózzuk, borsozzuk, Worcester-szósszal ízesítjük, hozzáadjuk az aprított koriander-zöldet. Pogácsákat formázunk belőle és a hűtőbe tesszük. A lila hagymát felszeleteljük, forró serpenyőben kevés olajon vagy vajon megpirítjuk, pici Worcester-szósszal meglocsoljuk. Az édes csiliszószt összekeverjük a majonézzel. A húspogácsát serpenyőben kevés olajon oldalanként 3-4 percig sütjük. Miután megfordítottuk, rátesszük a lila hagymát és a sajtot, lefedjük vagy 170 °C-os sütőbe tesszük, hogy szépen ráolvadjon a sajt. (Érdemes sütéskor egy kisebb sütőpapírt a hús alá tenni, nehogy letapadjon.) A buci mindkét oldalát kevés vajon aranybarnára pirítjuk, megkenjük, rátesszük a salátát a csilis majonézzel, arra kerül a hús, egy szelet paradicsom, majd a tető.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.