Receptek

Erdei gombás pulykarolád

Katona György receptje

2020. december 1.
  • 1 kg pulykamell
  • 500 g vargánya és császárgomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 200 g mangalicaszalonna
  • 200 ml szárnyasalaplé (vagy leves)
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 szál kakukkfű
  • fél csokor petrezselyem
  • pár szál friss zsálya
  • só, bors

A KÖRET
HOZZÁVALÓK:

  • 800 g burgonya (sárga héjú)
  • 500 ml mogyoróolaj
  • 400 g spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A gombákat megtisztítjuk és felaprítjuk, majd kevés olívaolajon átpirítjuk a fokhagymával, közben hozzáöntögetjük a bort, és fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel.

A pulykamellet „kinyitjuk”, finoman kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd beterítjük a gombával. Felcsavarjuk és megtűzzük, majd vékonyan beborítjuk a szalonnával. Kisebb tepsibe tesszük, aláöntjük az alaplét, megszórjuk a zöldfűszerekkel, majd 180 °C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Legalább 5 percig pihentetjük, majd vastag korongokra vágjuk, tálaláskor meglocsoljuk a pecsenyelével.


A körethez a burgonyát alaposan megmossuk és lekeféljük, héjában, sós gőzben megpároljuk, majd felcikkezzük, és a mogyoróolajban ropogósra sütjük.
A spenótot leforrázzuk, és alaposan lecsöpögtetjük.
Serpenyőben közepes lángon kis színt adunk a felkarikázott fokhagymának, majd átforgatjuk benne a spenótot, közben sózzuk és borsozzuk.

pulykamell , vargánya , császárgomba , száraz fehérbor , fokhagyma , szárnyasalaplé , mangalicaszalonna , olívaolaj , kakukkfű , petrezselyem , zsálya , burgonya , spenót

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra