Receptek

Roston sült vörös márna kovászolt spárgával

Roston sült vörös márna kovászolt spárgával

Frideczky András receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 8 db egész vörös márna
  • 500 g parázs újburgonya
  • 200 g ceruzabab
  • 100 g vaj
  • 1 cs petrezselyem
  • tengeri só

KOVÁSZOLT SPÁRGA

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g fehér spárga
  • 1 db citrom
  • 30 g kristálycukor
  • 1 szelet élesztős kenyér
  • 1 cs kapor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 szem feketebors
  • 2 db babérlevél
  • 1 l víz
  • tengeri só

ELKÉSZÍTÉSE:
A spárgát megtisztítjuk, a fás részeit levágjuk, majd sós-citromos-cukros vízben félpuhára főzzük. Lecsöpögtetjük és szétterítve hagyjuk kihűlni. Ezután a spárgát állítva üvegbe tesszük, befűszerezzük, és a leszűrt, lehűtött saját levét ráöntjük. A tetejére téve a kenyérszeletet lefedjük, és 2-3 napon keresztül, időnként ellenőrizve ressre kovászoljuk.

A vörös márnát megtisztítjuk, 3 százalékos, jeges sópácba helyezzük (1 liter jeges vízhez 3 dkg só), és 4 órára hűtőbe tesszük.

A zöldségkörethez a burgonyát és a ceruzababot megtisztítjuk, majd leforrázzuk, és külön edényben vajon, majd petrezselyem hozzáadásával átforgatjuk.

A halakat kivesszük a sópácból, leszárítjuk, és grillrácson pirosra sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.