Receptek

Tonhalas zöldbab

Saly Noémi receptje

2020. július 24.

  • 50 dkg friss zöldbab
  • 1 db tonhalkonzerv (darabos fajta sima, sós lében)
  • 1 pohár tejföl vagy görög joghurt
  • 1 csokor kapor
  • 1/2 db citrom kifacsart leve
  • pici olívaolaj (elmaradhat)


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

Ehhez persze szeretni kell a tonhalat meg a zöldbabot, de főleg a kaprot, ami egy megosztó zöldfűszer: vagy nagyon szereti az ember, vagy semennyire. Én az előbbi emberfajtához tartozom, szinte bármibe hajlamos vagyok beletenni. Például ebbe a villámgyorsan elkészülő egytálételbe.

Fél óra alatt megvan.


ESZKÖZÖK:
vágódeszka, kis kés, a Piros Lábos, fakanál

ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldbabnak lehúzzuk a szálkáját, és lobogva forró sós vízbe tördeljük, az utolsó forrástól számított 5-10 perc múlva kész. A kaprot fölaprítjuk, a babot és a halat jól lecsurgatjuk, az egészet összekeverjük, ha kell, utánasózunk, rottyan egyet, kész.

Tálaláskor adjuk hozzá a citromot és a tejfölt. (Ha tervezünk a keletkező maradékkal, a tejfölt/joghurtot csak a tányérban tegyük bele: salátaként lehet, hogy csak olívaolajjal fogjuk turbózni.)

zöldbab , tonhalkonzerv , tejföl , kapor , citrom leve , olívaolaj