Receptek

Tonhalas zöldbab

Tonhalas zöldbab

Saly Noémi receptje

Ehhez persze szeretni kell a tonhalat meg a zöldbabot, de főleg a kaprot, ami egy megosztó zöldfűszer: vagy nagyon szereti az ember, vagy semennyire. Én az előbbi emberfajtához tartozom, szinte bármibe hajlamos vagyok beletenni. Például ebbe a villámgyorsan elkészülő egytálételbe. Fél óra alatt megvan.

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg friss zöldbab
  • 1 db tonhalkonzerv (darabos fajta sima, sós lében)
  • 1 pohár tejföl vagy görög joghurt
  • 1 csokor kapor
  • 1/2 db citrom kifacsart leve
  • pici olívaolaj (elmaradhat)

ESZKÖZÖK:

vágódeszka, kis kés, a Piros Lábos, fakanál

ELKÉSZÍTÉSE:

A zöldbabnak lehúzzuk a szálkáját, és lobogva forró sós vízbe tördeljük, az utolsó forrástól számított 5-10 perc múlva kész. A kaprot fölaprítjuk, a babot és a halat jól lecsurgatjuk, az egészet összekeverjük, ha kell, utánasózunk, rottyan egyet, kész. Tálaláskor adjuk hozzá a citromot és a tejfölt. (Ha tervezünk a keletkező maradékkal, a tejfölt/joghurtot csak a tányérban tegyük bele: salátaként lehet, hogy csak olívaolajjal fogjuk turbózni.)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább