A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Vörösmárnafilé, narancsvirágos brokkolipüré, kurkuma, quinoa

Serge Vieira receptje

2020. július 31.

VÖRÖSMÁRNA
HOZZÁVALÓK:

  • 300 g vörösmárna
  • 20 g vaj

BROKKOLIPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 200 g brokkoli
  • narancsvirág
  • 30 g vaj
  • 100 g szárnyasalaplé

QUINOA
HOZZÁVALÓK:

  • 50 g quinoa
  • 2 db szárított paradicsom
  • 20 g brunoise-ra vágott citromconfit
  • 10 g brokkoli
  • 4 g kurkuma

MARINÁD
HOZZÁVALÓK:

  • mini „pain de campagne” croutonok
  • 2 db szárított paradicsom
  • 30 g brokkolivirág
  • 1 cl sherryecet
  • 1 cl olívaolaj

SZÓSZ
HOZZÁVALÓK:

  • vörösmárna mája
  • 1/4 szál répa
  • 1 db paradicsom
  • 1 db salotta hagyma
  • 1 cl olívaolaj
  • 1 cl borecet
  • 1/4 l halfüst
  • 20 g vaj
ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

VÖRÖSMÁRNA ELKÉSZÍTÉSE:
A vörösmárnát megtisztítjuk, filézzük, a szálkákat eltávolítjuk. A filéket sózzuk, feltekerjük, majd egy olívaolajjal megkent kerek formába tesszük.

Betakarjuk alufóliával, és 80 °C-os sütőben 12 perc alatt omlósan puhára sütjük.

BROKKOLIPÜRÉ ELKÉSZÍTÉSE:
A brokkolirózsákat sütőben hirtelen megpirítjuk, majd szárnyasalaplében vajpuhára főzzük.

Pürésítjük, hozzáadjuk a vajat, végül narancsvirággal ízesítjük.

QUINOA ELKÉSZÍTÉSE:
A brokkolit és a quinoát külön-külön enyhén sós vízben puhára főzzük, majd lehűtjük. Összekeverjük, ízesítjük a citromconfit-val, a brunoise-ra vágott szárított paradicsommal és a kurkumával.

A tálaláskor pár másodpercig átpirítjuk.

MARINÁD ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a sherryecetet és az olívaolajat.

SZÓSZ ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat vajon hirtelen megpirítjuk, annyi vízzel felöntjük, amennyi éppen ellepi.

20 percig főzzük, majd 20 percig pihentetjük, végül leszűrjük, és a levet sűrűre redukáljuk.

TÁLALÁS:
Két káposztalevelet nagy lángon serpenyőben megpirítunk, majd tányérra tesszük. Mellé tálaljuk a brokkolipürét, majd ráhalmozzuk a quinoás brokkolit.

A halat kivesszük a kerek formából, gazdagon megkenjük a marináddal. Az így elkészített halat a káposztára tesszük,végül az egész ételt meglocsoljuk a szósszal.



kurkuma , vörösmárna , brokkoli , vaj , narancsvirág , szárított paradicsom , szárnyasalaplé , quinoa , citromkonfit , mini „pain de campagne” croutonok , olívaolaj , répa , paradicsom , sherryecet , salotta hagyma , borecet , halfüst , vörösmárna mája , brokkolivirág

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra