Receptek

Meggyleves

Galgóczi Gábor receptje

2020. július 4.
  • 2 dl meggylé
  • 1/2 dl portói
  • 1 dl tej
  • 1/2 dl tejszín
  • kevés citromlé és balzsamecet
  • fahéj, szegfűszeg, fekete bors, só

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A meggylét összeforraljuk a portóival és a fűszerekkel, a lángról levéve hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, citromlével és balzsamecettel ízesítjük, majd kihűtjük.

LEVESBETÉT:

  • kakukkfüves kekszmorzsa (akár valamilyen jobbféle zabkekszből, friss kakukkfűvel)
  • karamellizált kecskesajt (kis karamellen pirított sajtkorong)
  • sóban eltett meggy (a magozott meggyet befőttesüvegbe tesszük, szódával felöntjük, és öt napig lezárva, langyos helyen pihentetjük)


meggylé , portói , tej , tejszín , citromlé , balzsamecet , fahéj , szegfűszeg

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra