Receptek

Levendulás szőkecsokoládé-mousse

Levendulás szőkecsokoládé-mousse

Gyurik Gábor receptje 4 fő részére

TÉSZTA

HOZZÁVALÓK:
  • 47 g tojásfehérje (1 db nagyobb tojásból)
  • 28 g kristálycukor
  • 28 g porcukor
  • 28 g mandulaliszt
  • 22 g liszt
  • 1 ek levendulavirág
ELKÉSZÍTÉSE:

A vajat felmelegítjük, és 100-110 °C környékén tartjuk 5-10 percig. A többi hozzávalót egy keverőtálban összekeverjük, majd a vajat is hozzácsurgatjuk még melegen. Sütőpapírral kibélelt sütőlemezre kenjük kb. 1,5-2 cm vastagon, 180 °C-on 10-15 percig sütjük.

KÖRTEZSELÉ

HOZZÁVALÓK:
  • 100 g körtepüré
  • 1,2 g pektin
  • 4 g porcukor
  • 10,8 g zselatin
ELKÉSZÍTÉSE:

A pürét felmelegítjük a porcukorral és a pektinnel. Viszszahűtjük 60 °C-ig, és hozzáadjuk a beáztatott zselatint. Sütőlemezre vagy formákba töltjük megfelelő vastagságúra, hagyjuk kihűlni, megdermedni.

CSOKOLÁDÉMOUSSE

HOZZÁVALÓK:
  • 96 g csokoládé
  • 1,8 g zselatin
  • 144 g tejszínhab
  • 52 g tejszín
ELKÉSZÍTÉSE:

A tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a beáztatott zselatint, csomómentesre keverjük. A tejszínt még melegen ráöntjük a csokoládéra, így olvasztjuk meg, egyneműsítjük. Ha visszahűlt, lazítjuk a tejszínhabbal, majd habzsákba töltjük.

ÖSSZEÁLLÍTÁSA:

A tésztát és a körtezselét egyforma méretűre kiszúrjuk, formába tesszük, majd rányomjuk a csokoládéhabot. Hűtőszekrényben megdermesztjük, ezután eltávolíthatjuk róla a formákat.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.