Receptek

Risi e bisi

Gálicz István receptje

2022. február 9.
  • 200 g rizottórizs
  • 150 g fagyasztott zsenge zöldborsó (kiolvasztva)
  • 5 g zöldborsóhajtás
  • 100 g cukorborsó nagyobb darabokra vágva, blansírozva
  • 30 g salottahagyma finomra vágva
  • 1 dl száraz fehérbor

  • 50 g vaj
  • 1 l szárnyasalaplé
  • 60 g parmezán
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

100 g zöldborsót kevés alaplével felöntve teljesen krémesre pürésítünk.
Körülbelül 2 literes lábasban megpároljuk a vaj felén a salottahagymát.
Hozzáadjuk a rizst, majd folyamatosan borsókrémet kevergetve üvegesre pirítjuk.

Felöntjük a fehérborral, majd kevergetve elpároljuk a folyadékot. Az alaplével folytatjuk, eleinte csak egy-egy dl-t öntsünk hozzá, és sűrűn kevergessük, hogy ne tapadjon- égjen le az edény aljára.

Amikor már épp csak roppanós a rizsszemek belseje, hozzáadjuk a zöldborsókrémet, a megmaradt zöldborsószemeket, a cukorborsót, 30 g parmezánt lereszelve, összekeverjük és ízlés szerint sózzuk.

Pár perc főzés után elkeverjük benne a megmaradt vajat.
Tálalás kor megszórjuk a zöldborsó hajtásokkal és parmezánforgácsokkal.


rizottórizs , zöldborsó , zöldborsóhajtás , salottahagyma , cukorborsó , száraz fehérbor , vaj , szárnyasalaplé , parmezán

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra