Receptek

Habos csiga

Habos csiga

Tischler Petra receptje

TÉSZTA

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 g élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 4 db tojássárgája
  • 2 ek porcukor

KRÉM

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • kókuszreszelék, kakaó, dió

ELKÉSZÍTÉSE:
A tésztához felfuttatjuk a langyos tejet és az élesztőt. Összemorzsoljuk a lisztet, a porcukrot és a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját és a felfuttatott élesztős tejet. Ruganyos tésztát gyúrunk belőle, amit három részre osztunk, majd félretesszük. A krémhez a tojásfehérjét és a porcukrot egy csipet sóval gőz felett habbá verjük – folyamatosan keverjük, hogy a fehérje ugorjon össze.

Amikor kemény habbá vertük, három részre osztjuk és ízesíthetjük kakaóporral, kókuszreszelékkel, darált dióval, vagy akár mákkal, fahéjjal is, de önmagában is tökéletes. A tésztákat négyzet alakúra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, feltekerjük, majd éles késsel vékonyra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a csigákat és 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább