Receptek

Töltött paprika

Nagy Attila, Bori Mami étterem receptje

2020. november 10.
  • 10 db közepes kápia paprika
  • 20 dkg báránycomb
  • 20 dkg mangalicatarja
  • 20 dkg marhacomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 1-1 db sárga- és fehérrépa
  • 1 db zellergumó́
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 szál rozmaring
  • 4 szál kakukkfű
  • 3 kg paradicsom
  • só, cukor, bors ízlés szerint

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A kápia paprikának eltávolítjuk a héját, majd beletöltjük a tölteléket, ami háromféle húsból, bárányból, marhából, mangalicából, továbbá zöldségekből és fűszerekből áll. Friss paradicsomból elkészítjük a paradicsommártásunkat, kakukkfűvel, rozmaringgal és bazsalikommal ízesítjük. Ebbe helyezzük a paprikákat, majd lassú tűzön kb. 2 órán át főzzük. A megfőtt paprikákat kivesszük a mártásból. A mártást átszűrjük, sóval, cukorral, bazsalikommal ízesítjük.


kápia paprika , báránycomb , mangalicatarja , marhacomb , vöröshagyma , zellergumó , sárgarépa , fehérrépa , rozmaring , fokhagyma , kakukkfű

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek