Receptek

Porchetta, paprikasaláta, vajas zúzott burgonya

Vidák Zoltán receptje

2020. június 11.
  • 2 kg karajos császár (bőrrel, oldalassal, rajtahagyott karajjal)
  • 50 g kakukkfű
  • 20 g zsálya
  • 20 g rozmaring
  • 2 db citrom
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 db kaliforniai paprika (piros, sárga, zöld)
  • 2 db salottahagyma
  • 50 dkg apró, sárga héjú vagy kifliburgonya
  • só, cukor, ciderecet
  • szőlőmagolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A karajos császárt lebőrözzük,  a bort félretesszük. A húst lapos késsel továbbfejtjük és szépen kinyitjuk. A fűszerekkel alaposan bedörzsöljük, felgöngyöljük, majd a bort is körbetekerjük. Kötözomadzaggal körbehurkoljuk. Előmelegített sütőben 110 ºC-on ropogósra sütjük. A kaliforniai paprikákat nagyobb cikkekre vágjuk, sózzuk, cukorral megszórjuk, és kevés ciderecettel meglocsoljuk. Forró serpenyőben röviden karamellizáljuk. A salottával ugyanígy járunk el, a végén összekeverjük. Az apró burgonyákat forró sütőben szőlőmagolajon megsütjük, ha megpuhultak, laposra nyomjuk, vajat, kakukkfüvet szórunk rájuk, és pirosra sütjük.




karajos császár , kakukkfű , zsálya , rozmaring , citrom , fokhagyma , kaliforniai paprika , salottahagyma , kifliburgonya , szőlőmagolaj , ciderecet

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra