Receptek

Colbert-bélszín

Pesti István receptje

2021. május 20.

A BÉLSZÍN
HOZZÁVALÓK:

  • 12 dkg henger alakúra formázott érlelt bélszín
  • 1 db négyzet alakúra vágott, forrázott kelkáposzta
  • 1 dkg sertésháló
  • 30 dkg csiperke, apróra vágva
  • 5 dkg salottahagyma, finomra vágva
  • 1 dl olaj
  • só, bors, zsemlyemorzsa

A SÁRGARÉPAPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 dl sárgarépalé
  • 2 dl tejszín
  • 1 cl balzsamecet
  • 1 db közepes gyömbér
  • 5 g vaj
  • só, bors

A KÖRET
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db forrázott kelbimbó
  • 1 db főtt, megformázott cékla
  • 2 db forrázott bébisárgarépa
  • csírák
  • pirított mandulás toast
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Olajon a salottahagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, és tovább pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Még melegen pépesítjük.

Ha túl híg lenne, kevés zsemlyemorzsával sűríthetjük.


A sertéshálót kiterítjük, erre tesszük a káposztát. Megkenjük a gombapéppel, és ráhelyezzük a húst. Feltekerjük, és forró sütőben 15 percig sütjük.

A sárgarépát vajon megpirítjuk a gyömbérrel, majd a sárgarépalével és tejszínnel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk. Puhára pároljuk, majd simára turmixoljuk.


TÁLALÁS:
Tálaláskor a húst félbevágjuk, és a tányérra helyezzük. A pürét kihúzzuk a tányéron, és mellétesszük a zöldségeket. Csírákkal és a toasttal díszítjük.


bélszín , csiperke , salottahagyma , kelkáposzta , olívaolaj , zsemlyemorzsa , sárgarépa , tejszín , gyömbér , kelbimbó , balzsamecet , cékla