Receptek

Chremzli

Chremzli

Mautner Zsófia receptje (16 db)

Hozzávalók:

  • 30 dkg krumpli (2 közepes szem)
  • 2 db tojás
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg reszelt sajt
  • csipet frissen őrölt szerecsendió
  • olaj a sütéshez
  • só, bors

Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, majd a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Forró, lobogó vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük, kissé lehűtjük és kinyomkodjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a tojással, liszttel, reszelt sajttal, végül hozzáadjuk a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk. Felhevítjük az olajat, amikor forró, evőkanállal beleszaggatjuk a masszát. Mindkét oldalán addig sütjük, amíg megpirul. Konyhai papírtörlőn leitatjuk. Tejföllel vagy almapürével tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.