Receptek

Bárányfartő kávés céklapürével

Bárányfartő kávés céklapürével

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db bárányfartő (80 dkg)
  • 1 kg cékla
  • 30 db színes bébicékla
  • 2 dl vörösbor
  • 1 ek barna cukor
  • 5 dkg panko morzsa
  • 1 szál friss rozmaring
  • 1 ek darált kávé
  • 3 dkg reszelt parmezán
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 tk Ras el hanout fűszerkeverék
  • 1 dl sötét balzsamecet
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 dl olívaolaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A bárányfartőt lehártyázzuk, szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a Ras el hanout fűszerkeverékkel, majd forró serpenyőben kérget sütünk rá. 160 °C-os sütőben 15 perc alatt közepesre sütjük. Az egész céklákat megfőzzük, majd megpucoljuk, feldaraboljuk, és az előtte már karamellizált lila hagymára helyezzük. Felöntjük vörösborral és balzsamecettel, hozzáadjuk az őrölt kávét, majd néhány perc forralás után leturmixoljuk. A panko morzsát, a reszelt parmezánt, a petrezselymet és a rozmaringot összedaráljuk és tálalás előtt beleforgatjuk az elkészült báránysteakeket. A bébicéklát leforrázzuk, majd néhány csepp olívaolajjal langyosítjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.