Receptek

Kókuszcsók

Kókuszcsók

Nábelek Zsófia receptje

Hozzávalók:

  • 2 db tojásfehérje (80-90 g)
  • 40 g eritrit
  • 60 g kókuszreszelék
  • 1 csipet só

Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. A tojásfehérjét és az eritritet egy tálba mérjük egy csipet sóval. Alacsony fokozaton kezdjük habosítani (1-2 perc), majd közepes fokozaton folytassuk, amíg kemény, de még nem töredező habot kapunk. Spatulával vagy fakanállal óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket, vigyázva, hogy a tojáshabot ne törjük össze. Töltsük habzsákba, és nyomjunk kb. 2 centi átmérőjű halmokat a masszából egy sütőpapírral bélelt tepsire. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 16-20 percig süssük, amíg világos aranyszínűre pirul.

TIPP:

A habhoz forgathatunk reszelt citrushéjat, keverhetünk hozzá szeletelt mandulát, darabolt diót, mogyorót, kesudiót, és sütés előtt megszórhatjuk liofilizált (fagyasztva szárított) gyümölcsökkel is.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.