Receptek

Medvehagyma-consommé „disznósajttal”

Medvehagyma-consommé „disznósajttal”

Litauszki Zsolt receptje 4 fő részére

LEVES

  • HOZZÁVALÓK:
  • 30 dkg friss medvehagyma
  • 6 dl szárnyashúsleves

LEVESBETÉT

  • HOZZÁVALÓK:
  • 10 dkg sertéspofa
  • 10 dkg sertésfül
  • 10 dkg sertésnyelv

FŰSZERKEVERÉK

  • 1/2 csillagánizs
  • 2 cm fahéj
  • 2 db szegfűszeg, körömnyi gyömbér, ánizs
  • 1/2 • mandarin héja
  • 1/2 dl szójaszósz
  • 50 g póréhagyma
  • 50 g vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A medvehagymát megmossuk, átnézzük, nem került-e közé más aljnövényzet, majd gyümölcscentrifugábahelyezzük, és felfogjuk a levét. A szárnyashúslevesbe öntjük és felhevítjük, összeforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezzel megkapjuk a consommét. A húsneműt a további összetevőkkel kuktába helyezzük, puhára főzzük, kiszedjük és félretesszük, majd a maradék szószt tovább főzzük, amíg sűrű szósszá fő. A húsokat egymásra rétegezzük, a sűrű szósszal megöntözzük, és egy formában összepréseljük. Hűtőbe tesszük egy napra, majd amikor kidermedt, tetszőleges formára vághatjuk.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább