A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Joghurtos marhaleves

Bereznay Tamás receptje

2018. június 22.
  • 1,5 kg • marhalábszár
  • leveszöldség
  • hagyma
  • fokhagyma
  • só, egész bors
  • 2 dl joghurt
  • 2 db tojássárgája
  • 2 db citrom
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A nagyobb darabokra vágott marhahúsból és a zöldségekből a szokásos módon húslevest főzünk, amihez a főzés vége felé tisztított, apró szemű burgonyát adunk. Miután megfőtt, leszűrjük, a sárgarépát és a burgonyát félretesszük. Összekeverjük a joghurtot a tojássárgájával, a forrásban lévő húslébe keverjük, majd lehúzzuk a tűzről. Ízesítjük citromlével, majd a zöldségekkel és a hússal együtt tálaljuk.



bors , citrom , joghurt , leveszöldség , marhalábszár