Bereznay Tamás receptje
2018. június 22.- 1,5 kg • marhalábszár
- leveszöldség
- hagyma
- fokhagyma
- só, egész bors
- 2 dl joghurt
- 2 db tojássárgája
- 2 db citrom
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A nagyobb darabokra vágott marhahúsból és a zöldségekből a szokásos módon húslevest főzünk, amihez a főzés vége felé tisztított, apró szemű burgonyát adunk. Miután megfőtt, leszűrjük, a sárgarépát és a burgonyát félretesszük. Összekeverjük a joghurtot a tojássárgájával, a forrásban lévő húslébe keverjük, majd lehúzzuk a tűzről. Ízesítjük citromlével, majd a zöldségekkel és a hússal együtt tálaljuk.

bors , citrom , joghurt , leveszöldség , marhalábszár