Receptek

Sáfrányos kenyérleves konfitált fokhagymával

Sáfrányos kenyérleves konfitált fokhagymával

Péter Balázs receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 60 dkg jó minőségű kenyér (készülhet többféle lisztből is)
  • 4 dl libazsír
  • 1-2 szál sáfrány
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1,5 fej fokhagyma
  • 1 l húsalaplé
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • só, bors
 
ELKÉSZÍTÉSE:

A sáfrányt a fehérborba áztatjuk, hogy kiadja a színét. 1 dl libazsírt 80-100 °C-ra hevítünk. Beleteszünk 6-8 gerezd héjas fokhagymát, és lassú tűzön 20 percig sütjük, majd ebben hagyjuk kihűlni. Félretesszük.

A kenyér héját levágjuk, belsejét felszeleteljük. Egy edényben 2,5 dl libazsírt melegítünk, és a kenyérszeletek mindkét oldalát rövid ideig sütjük. Itatós papíron lecsöpögtetjük, majd ha kihűlt, a fokhagymagerezdekkel bedörzsöljük, és kisebb darabokra tépkedjük.

Közben egy lábosban a maradék libazsírt felhevítjük, a finomra vágott vöröshagymát hozzáadjuk, és együtt pirítjuk. Ráöntjük a fehérbort a sáfránnyal együtt, majd egy picit visszapároljuk.

Hozzáadjuk a tépkedett kenyérdarabokat, és rövid ideig kevergetés mellett pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a húsalaplével, 10 percig főzzük. Leturmixoljuk, és a konfitált fokhagymával tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább