Receptek

Csomboros libahússal töltött káposzta

Csomboros libahússal töltött káposzta

Bicsár Attila receptje

KÁPOSZTAFEJ

HOZZÁVALÓK:

  • 1 fej káposzta
  • tengeri só, bors, egész kömény
  • olívaolaj

KÁPOSZTALEVÉL

HOZZÁVALÓK:

  • sült káposztalevelek
  • chili
  • halszósz
  • szójaszósz
  • aprított fokhagyma
  • só, bors, fűszerpaprika

ELKÉSZÍTÉSE:
Az egész káposztafejet meglocsoljuk olívával, sózzuk, fűszerezzük. Alufóliába csomagoljuk, sütőben megsütjük 185 °C-on 40 perc alatt. Kihűtjük, leveleire szedjük. A fej középső részét csíkokra vágjuk. A leveleket befűszerezzük, vákuumozzuk vagy légmentes tárolóedénybe helyezzük. 4-5 napig szobahőmérsékleten tároljuk, erjesztjük.

TÖLTELÉK

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db kicsontozott libacomb
  • 1 szelet libamáj apróbb kockákra vágva
  • 2 db tojás
  • 50 g előfőzött gersli
  • aprított csombor

ELKÉSZÍTÉSE:
A combokról lefejtjük a bőrt, a húst ledaráljuk a bőr 1/3-ával együtt, majd elkeverjük a többi hozzávalóval. A tölteléket az elkészült levelekbe töltjük. 70 °C-on kigőzöljük.

LIBABŐR

HOZZÁVALÓK:

  • fokhagyma
  • egész bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A darálásnál megmaradt libabőrt fűszeres vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd sütőben kiszárítjuk 60 °C-on 14 óra alatt. Tálaláskor bő, forró olajban ropogósra sütjük. A libacsontokból mártást készítünk fűszerpaprikával. Ebben a mártásban melegítjük át a csíkokra vágott káposztát.

TÁLALÁS:
Tejfölös rómaisaláta-szívvel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.