A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Búzadara, pecorino és caciocavallo sajt (basilicata)

Giuseppe Guida, az Antica Osteria Nonna Rosa séfjének receptje

2018. március 23.
  • 2 l víz
  • 10 g vaj
  • só, bors, kömény ízlés szerint
  • 60 dkg búzadara
  • 50 g pecorino sajt
  • 5 db tojás
  • 10 g pezzente szalámi
  • 20 dkg murgiai caciocavallo sajt
  • 20 dkg friss tejszín
  • pirospaprika

ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A vizet a vajjal, sóval, borssal és a köménnyel felforraljuk. Amint felforrt, hozzászórjuk a búzadarát, és addig főzzük, amíg fel nem szívja a vizet. Hozzáadjuk az apróra vágott pecorino sajtot és a szalámit, egyenként hozzákeverjük a tojásokat és pár percig főzzük. Eközben a caciocavallo és a felforrósított tejszín segítségével fondüt készítünk. A tányéron húzunk egy fondücsíkot, erre kerül egy gombócnyi a főtt grízből, végül megszórjuk pirospaprikával.


vaj , kömény , búzadara , pecorino sajt , tojás , tejszín , pirospaprika , murgiai caciocavallo sajt , pezzente szalámi

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra