Receptek

Búzadara, pecorino és caciocavallo sajt (basilicata)

Búzadara, pecorino és caciocavallo sajt (basilicata)

Giuseppe Guida, az Antica Osteria Nonna Rosa séfjének receptje 6 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 2 l víz
  • 10 g vaj
  • só, bors, kömény ízlés szerint
  • 60 dkg búzadara
  • 50 g pecorino sajt
  • 5 db tojás
  • 10 g pezzente szalámi
  • 20 dkg murgiai caciocavallo sajt
  • 20 dkg friss tejszín
  • pirospaprika

ELKÉSZÍTÉSE:
A vizet a vajjal, sóval, borssal és a köménnyel felforraljuk. Amint felforrt, hozzászórjuk a búzadarát, és addig főzzük, amíg fel nem szívja a vizet. Hozzáadjuk az apróra vágott pecorino sajtot és a szalámit, egyenként hozzákeverjük a tojásokat és pár percig főzzük. Eközben a caciocavallo és a felforrósított tejszín segítségével fondüt készítünk. A tányéron húzunk egy fondücsíkot, erre kerül egy gombócnyi a főtt grízből, végül megszórjuk pirospaprikával.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.