Receptek

Káposztás palacsinta

Káposztás palacsinta

Könnyen, gyorsan elkészíthető Gundel-fogás.

HOZZÁVALÓK:
  • 20 dkg káposzta 
  • 1 db tojás 
  • 1 dl tej 
  • 4 dkg porcukor 
  • 8 dkg liszt 
  • 1 db tojássárgája 
  • 4 dkg zsír 
  • só, bors 
ELKÉSZÍTÉSE:

A káposztát apróra vagdossuk, és erősen megsózva pácoljuk, amíg a só jól át nem járja.3 dkg porcukrot vajban (vagy zsírban) barnára pirítunk, majd ehhez hozzáadjuk az alaposan kifacsart káposztát, megborsozzuk és puhára pároljuk. Közben 1 dl tejjel és ugyanannyi vízzel, 1 egész tojással és 1 sárgájával, a maradék 1 dkg porcukorral és késhegynyi sóval a 8 dkg lisztből elkészítjük a palacsinta híg tésztáját.

Belekeverjük az újra kinyomkodott párolt káposztát, és egyenletesen elkeverjük. Ha a tészta sűrű lenne, hígíthatjuk kevés tejjel. Lapos tepsiben vagy serpenyőben, forró zsírban, ahogy a palacsintát szokás, pirosra sütjük. Négyrét hajtva vagy összecsavarva nagyon forrón tálaljuk.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.