Receptek

Mustáros csirkesült

Mustáros csirkesült

Vereckei Ágnes receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 5-6 db egész csirkecomb
  • 1 db nagyobb vagy két kisebb vöröshagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 5-6 ek Ghaurved magos mustár
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 szem szegfűbors
  • 1 db babérlevél
  • 4 szem egész bors
  • 1 ág rozmaring
  • bors
ELKÉSZÍTÉSE:

Elsőként előkészítjük a csirkecombokat: mossuk és enyhén sózzuk, majd egy fazékba tesszük. Aláöntjük a fehérbort, rádobjuk a hagymákat és a fűszereket, a rozmaringág felét. Fedő alatt a forrástól számítva 15 percig pároljuk. Ezt követően a fedőt rajta hagyva hagyjuk hűlni legalább 1 órát. A megpárolódott húst óvatosan tepsibe tesszük, a levet ráöntjük, és 150 °C-on ropogósra pirítjuk. Mikor megpirult, kenjük be Ghaurved magos mustárral a felületét, és tegyünk minden comb tetejére egy-egy kisebb ágacska rozmaringot. A húst ezután visszatesszük a még meleg sütőbe, és ott melegen tartjuk. Tálalás előtt még 150 °C-on 5 percet sütjük. A sültlével együtt tesszük a tányérra. Petrezselymes krumpli és friss zöldsaláta illik hozzá. Hidegen is kitűnő.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.