Receptek

Mangalica-karajszeletkék árpagyönggyel, salátaágyon

Mangalica-karajszeletkék árpagyönggyel, salátaágyon

Szabó Tibor receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 1 db kicsontozott mangalicakaraj rövid része
  • kevés mangalicazsír a sütéshez
  • 1 csomag árpagyöngy (gersli)
  • 1 kis fej hagyma
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 1 dl olaszrizling
  • juhsajt
  • vaj
  • friss salátalevelek
  • néhány paradicsom
  • zöldfűszerek
  • só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A kicsontozott karajt zöldfűszerbe forgatjuk, körbesütjük, majd nem túl magas hőfokon, letakarva lassan átsütjük. Pihentetjük. Nagyon vékony szeletekre vágjuk. A belseje enyhén rózsaszínű marad, akkor a legízletesebb. Az árpagyöngyből egy gazdag zöldségalaplével úgy járunk el, mintha rizottót készítenénk. Hagymán lepirítjuk az árpagyöngyöt, apránként adagoljuk hozzá kevergetés mellett az alaplevet, karakteres sajtot reszelünk bele – pl. érett juhsajtot –, kicsi fehérbor, petrezselyem. A végén kevés vajjal selymessé alakítjuk. Sok friss salátát és a paradicsomot egy kis vinaigrette-tel vagy csupán kevés olívaolajjal és érett balzsamecettel áthúzzuk, erre tesszük a szeletkéket és mellé halmozzuk az árpagyöngyöt.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.