Receptek

Diós-morzsás tarte

Berke Márta, Kocsis Regina receptje

2021. október 14.

OMLÓS TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 150 g liszt
  • 30 g porcukor
  • 70 g darált dió
  • 20 g kakaópor
  • 80 g hideg vaj
  • 3 ek jéghideg víz

TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 130 g 70%-os étcsokoládé
  • 140 ml tej
  • 60 g tejszín

MORZSA
HOZZÁVALÓK:

  • 70 g darált dió
  • 90 g liszt
  • 70 g cukor
  • 2 csipetnyi só
  • 1 tk fahéj
  • 70 g olvasztott vaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A lisztet és a porcukrot egy tálba szitáljuk. Hozzákeverjük a diót, a szétmorzsolt vajat, a vizet hozzáöntjük, és az egészet cipóvá gyúrjuk.

Fóliába csomagoljuk, és hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük.


A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, belehelyezzük a tarte-formába, a túllógó részeket levágjuk, és 20 percre hidegre tesszük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.


A tésztát megszurkáljuk, sütőpapírt rakunk rá, és babbal (nehezékképpen) 15 percig sütjük.

Leemeljük a sütőpapírt, és további 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.


A töltelékhez a tejet a tejszínnel felforraljuk, majd a tűzről levéve a csokoládét megolvasztjuk benne.

Amikor az omlós tészta kihűlt, beletöltjük a formába, és dermedésig a hűtőszekrénybe rakjuk.


A morzsához a diót, lisztet, cukrot, sót, fahéjat egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, gyors mozdulatokkal beleforgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire szétterítjük a morzsát.

175 °C-on a középső sínen 8 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A megdermedt csokoládés tölteléken vastagon szétterítjük a morzsát, és azonnal fogyasztható.



liszt , dió , kakaópor , 70%-os étcsokoládé , vaj , tejszín , tej , fahéj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra