Receptek

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé

HOZZÁVALÓK:

  • 2 ek napraforgóolaj
  • kb. 1,3 kg zöldség:
  • 2 db közepes méretű sárgarépa
  • 2 db közepes méretű karalábé
  • 3 fej közepes méretű vöröshagyma
  • 2 szál szárzeller vagy fél zellergumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg csiperkegomba, egészben
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 db kisméretű édeskömény (vagy zellergumó, paszternák)
  • 1 db babérlevél
  • 6 szál petrezselyem (a kidobott petrezselyemszárakat itt felhasználhatjuk)
  • 6-8 szem egész fekete bors
  • kb. 4,5 liter víz

Ebből a mennyiségből körülbelül 3-4 liter alaplevet kapunk.

ELKÉSZÍTÉSE:

A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és két evőkanál olajon 6-8 percig pároljuk, de nem pirítjuk.

Időnként megkeverjük. Hozzáadjuk a fűszereket, és felöntjük vízzel.

Nagy lángon felforraljuk, lehabozzuk, majd 20 percig kis lángon tovább főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük és lehűtjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.