Knáb János receptje
2020. július 22.- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg vöröshagyma
- 40 dkg vegyes zöldség
- 3 dkg só
- 1 dkg őrölt bors
- 1 dkg őrölt paprika
- 20 dkg füstölt parasztkolbász
- 2 dl tejföl
- 60 dkg burgonya
- 1 db tojás
- 10 dkg liszt
A gombóchoz a burgonyát héjában megfőzzük, majd krumplinyomóval áttörjük. Miután kihűlt, liszttel, tojással és sóval tésztává gyúrjuk. Ezeket a golyókat a levesbe tesszük.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/22/Svab-gombocleves_1-770x_.jpg?token=71d29ba6fdd2ee52c80bd83264472f99)
burgonya , kolbász , füstölt szalonna , vöröshagyma , vegyes zöldség , tejföl , tojás , liszt , füstölt parasztkolbász , őrölt paprika