Receptek

Sváb gombócleves

Sváb gombócleves

Knáb János receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 40 dkg vegyes zöldség
  • 3 dkg
  • 1 dkg őrölt bors
  • 1 dkg őrölt paprika
  • 20 dkg füstölt parasztkolbász
  • 2 dl tejföl
  • 60 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt

ELKÉSZÍTÉSE:
A szalonnát kockára vágjuk, és megpirítjuk rajta a hagymát. Ezek után kerül rá a vegyes zöldség és a kolbász. Ezt így együtt pároljuk, majd beletesszük a borsot és a paprikát, ezután a szükséges vízzel felöntjük.
A gombóchoz a burgonyát héjában megfőzzük, majd krumplinyomóval áttörjük. Miután kihűlt, liszttel, tojással és sóval tésztává gyúrjuk. Ezeket a golyókat a levesbe tesszük. Amint a gombóc a leves felszínére jön, készen vagyunk (kb. 2-3 perc). Végül a levest elkeverjük a tejföllel.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább