Receptek

Szatmári csólent

Szatmári csólent

Mautner Zsófia receptje (8-10 adag)

Hozzávalók:

  • 50 dkg száraz tarkabab
  • 5 dkg libazsír
  • 20 dkg gersli
  • 1 kg csontos marhaszegy
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 4 db tojás
  • só, bors

Elkészítése:
A babot előző nap beáztatjuk háromszoros mennyiségű hideg vízbe. Másnap leöntjük róla a vizet. Egy nagy öntöttvas lábast kikenünk libazsírral, majd összeállítjuk benne a rétegeket. A lábas aljára a bab fele és a gersli fele kerül, rá a feldarabolt hagyma fele és a fokhagymagerezdek fele. Középre helyezzük a marhaszegyet, körülötte pedig elrendezzük a meghámozott, nagyobb darabokra vágott zöldségeket és a megmosott tojásokat. Erre újra hagyma, fokhagyma, gersli, végül a bab másik fele kerül. Színültig feltöltjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük az edény fedelét, majd 110 °C-os sütőben másnap reggelig, kb. 7-8 órán át sütjük. Tálaláskor darabokra szedjük a marhahúst, meghámozzuk és félbevágjuk a tojásokat, és a sólettel együtt tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.