A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Zellersaláta

Bittera Dóra – Molnár B. Tamás receptje

2021. május 3.

A ZELLER
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db közepes zellergumó, meghámozva, vékony csíkra gyalulva
  • 100 g szárzeller „szíve” (belső szárak), hámozva és vékony szeletre vágva
  • 30 g friss zellerlevél
  • 20 g petrezselyemlevél

ÖNTET
HOZZÁVALÓK:

  • 3 ek olívaolaj
  • 1,5 ek tokaji borecet
  • 1/2 ek tengeri só
  • 1/4 ek frissen őrölt bors
  • 50 g arany mazsola

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A ZELLER ELKÉSZÍTÉSE:
Keverőtálban összekeverjük a zellergumót, a szárzellert, a leveleket. Hozzáadjuk az öntetet, ezzel még egyszer alaposan összerázzuk.

ÖNTET ELKÉSZÍTÉSE:
Keverőtálban összekeverjük az olajat, ecetet, sót, borsot. Hozzáadjuk a mazsolát, és 20 percig állni hagyjuk.

TÁLALÁS:

A salátát tálalás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk,
hogy összeérjenek az ízek.

MEGJEGYZÉS:

Adhatunk hozzá hónapos retket, sörretket, jégcsapretket, újhagymát, kínai fokhagymaszárat. Feltétként adhatunk rá kockára vágott pirított kenyérkockát, pirított fenyőmagot, füstölt halat, kecskesajtot, frissen sült kecskemájat, zöldségcsipszet.


zellergumó , szárzeller , zellerlevél , petrezselyemlevél , olívaolaj , tokaji borecet , arany mazsola

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra