Receptek

Zellersaláta

Zellersaláta

Molnár B. Tamás és Bittera Dóra receptje

A zeller izgalmas egyéniség. Sokoldalú, és egyben mostohán kezelt.  A legtöbb háztartásban legfeljebb levesbe főznek belőle egy keveset, jóllehet százszámra van egyéb felhasználása – krémlevestől a salátáig, ropogós csipsztől a zellerfagylaltig.

ZELLER

HOZZÁVALÓK:
  • 1 db közepes zellergumó, meghámozva, vékony csíkra gyalulva
  • 100 g szárzeller "szíve" (belső szárak), hámozva és vékony szeletre vágva
  • 30 g friss zellerlevél
  • 20 g petrezselyemlevél
ELKÉSZÍTÉSE:

Keverőtálban összekeverjük a zellergumót, a szárzellert, a leveleket. Hozzáadjuk az öntetet, ezzel még egyszer alaposan összerázzuk.

ÖNTET

HOZZÁVALÓK:
  • 3 ek olívaolaj
  • 1,5 ek tokaji borecet
  • 1/2 ek tengeri só
  • 1/4 ek frissen őrölt bors
  • 50 g arany mazsola
ELKÉSZÍTÉSE:

Keverőtálban összekeverjük az olajat, ecetet, sót, borsot. Hozzáadjuk a mazsolát, és 20 percig állni hagyjuk.

TÁLALÁS:

A salátát tálalás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

MEGJEGYZÉS:

Adhatunk hozzá hónapos retket, sörretket, jégcsapretket, újhagymát, kínai fokhagymaszárat. Feltétként adhatunk rá kockára vágott pirított kenyérkockát, pirított fenyőmagot, füstölt halat, kecskesajtot, frissen sült kecskemájat, zöldségcsipszet.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.