Receptek

Banánkenyér

Banánkenyér

Nábelek Zsófia receptje

Hozzávalók:

  • 170 g érett, meghámozott banán
  • 60 g tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom héja
  • 140 g liszt
  • 40 g teljes kiőrlésű liszt
  • 75 g cukor
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 3 g só
  • 1-1 mk őrölt fahéj, szegfűszeg és szerecsendió
  • 75 g szobahőmérsékletű kókuszzsír
  • 90 g pekándió vagy más olajos mag


Elkészítése:
A banánt összetörjük és elkeverjük a tejföllel, tojással és citromhéjjal. A liszteket, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, sót, a fűszereket és a kókuszzsírt keverőtálba vagy robotgépbe tesszük, és addig keverjük, amíg a kókuszzsír teljesen eloszlik a szárazanyagok között. Hozzáadjuk a banános keveréket, végül beleforgatjuk a durvára aprított diót. Papírral kibélelt gyümölcskenyérformába simítjuk és 175 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.