Receptek

Vadas

Vadas

Pesti István receptje 6 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 2 kg marhapofa
  • 2 db salottahagyma
  • 1 ek egész fekete bors
  • 1 db fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 2 dl jus

ELKÉSZÍTÉSE:
A marhapofát a többi hozzávalóval (a jus kivételével) kuktába tesszük, felöntjük vízzel, és teljesen puhára főzzük. A levét leszűrjük. A húst szálakra szedjük, és még melegen összekeverjük a jus-vel. Gombócokat formázunk belőle és a kinyújtott, formára vágott kenyértésztába töltjük. Gőzölőedényben megfőzzük.

TÉSZTA

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag élesztő
  • 2 dl víz
  • olaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat alaposan kidagasztjuk, amíg a tészta egynemű, hólyagos állagot kap. Letakarva hagyjuk pihenni, majd a hússal megtöltve felhasználjuk.

MÁRTÁS

HOZZÁVALÓK:

  • 5 szál sárgarépa
  • 2-3 petrezselyemgyökér
  • 2 db salottahagyma
  • 2 szál angolzeller
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk borókabogyó
  • 2 cl Noilly Prat vermut
  • 1 dl főzőbor
  • 2 dl „főzőlé”
  • sárgarépalé
  • tejföl, cukor, vaj
  • fehér balzsamecet (aceto balsamico)
  • 1 csokor petrezselyemzöld

ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk és lepirítjuk, majd felöntjük a vermuttal, a borral és visszapároljuk. Felengedjük a marhapofáról leszűrt főzőlével, sózzuk, fűszerezzük és készre főzzük. A végén sárgarépalével és friss petrezselyemzölddel frissítjük. Az egészet mártás állagúra turmixoljuk, tejföllel, vajjal, cukorral, sóval és ecettel állítjuk be a megfelelő ízt. A mártást átszűrjük.
Tálaláskor a gombócokat tányérba tesszük, körbeöntjük a mártással, és vékonyra vágott, vajon átpirított sárgarépa-, kelkáposzta-, újhagyma- és gombaszeleteket halmozunk a gombócok tetejére.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.