Receptek

Cikóriakávé-mangó desszert

Cikóriakávé-mangó desszert

Litauszki Zsolt receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg mangó
  • 20 dkg csokidrazsé
  • 5 dl tejszín
  • 1 ek méz
  • 3 lap zselatin
  • 2 ek cikóriakávé
  • 5 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg kakaó
  • 3 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája

ELKÉSZÍTÉSE:

Kávés omlós keksz: 1 mokkáskanál cikóriakávét elkeverünk a kakaóval, a mandulaliszttel és a porcukorral. Hozzáadjuk a vajat és a tojássárgáját, majd egynemű tésztává gyúrjuk és lehűtjük. Ha kidermedt, akkor sütőpapírra morzsoljuk és 160 °C-on 10 percig sütjük. A mangóból szép kockákat vágunk, a maradékból krémet készítünk. Néhány kockát belekeverünk és a pohárba helyezzük, majd jól lehűtjük.

Cikóriakávé pannacotta: áztassuk be a zselatinlapokat jéghideg vízbe. Főzzük fel a tejszínt a mézzel és a kávéporral. Rakjuk bele a kifacsart, megpuhult zselatinlapokat. Hagyjuk hűlni egy kicsit. Amíg folyékony, töltsük a mangóra, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.

TÁLALÁS:

Következő nap szórjuk rá a ropogós omlós tésztát, díszítsük mangókockával, krémmel és csokidrazséval. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.