A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Cikóriakávé-mangó desszert

Litauszki Zsolt receptje

2018. április 26.
  • 25 dkg mangó
  • 20 dkg csokidrazsé
  • 5 dl tejszín
  • 1 ek méz
  • 3 lap zselatin
  •  2 ek cikóriakávé
  • 5 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg kakaó
  • 3 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Kávés omlós keksz: 1 mokkáskanál cikóriakávét elkeverünk a kakaóval, a mandulaliszttel és a porcukorral. Hozzáadjuk a vajat és a tojássárgáját, majd egynemű tésztává gyúrjuk és lehűtjük. Ha kidermedt, akkor sütőpapírra morzsoljuk és 160 °C-on 10 percig sütjük.

A mangóból szép kockákat vágunk, a maradékból krémet készítünk. Néhány kockát belekeverünk és a pohárba helyezzük, majd jól lehűtjük.

Cikóriakávé pannacotta: áztassuk be a zselatinlapokat jéghideg vízbe. Főzzük fel a tejszínt a mézzel és a kávéporral. Rakjuk bele a kifacsart, megpuhult zselatinlapokat. Hagyjuk hűlni egy kicsit. Amíg folyékony, töltsük a mangóra, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.

TÁLALÁS:
Következő nap szórjuk rá a ropogós omlós tésztát, díszítsük mangókockával, krémmel és csokidrazséval.


tojás , tejszín , méz , cikória , mandulaliszt , mangó , csokidrazsé , zselatin , kakaó , porcukor , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra