A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Szarvasbélszín paszternákpürével, pirított gombákkal

Varga J. Viktor receptje

2021. április 22.
  • 1 kg szarvasbélszín
  • 50 dkg paszternák
  • 30 dkg friss gomba
  • 10 dkg póréhagyma
  • 50 g vaj
  • 1 dl olívaolaj
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A bélszínt négy egyforma darabra vágjuk. Serpenyőben olívaolajon kérgesítjük.

Miután kialakult a kéreg, előmelegített sütőben 180 °C-on 5 percig sütjük, majd pihentetjük.


A paszternákot és a póréhagymát olívaolajon kevés vízben megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, turmixoljuk.
A megtisztított, megmosott gombákat olívaolajon pirítjuk, a végén finomra vágott póréhagymát és vajat adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk.

Tálalás előtt a bélszínt sózzuk, borsozzuk, vajon megforgatjuk.


szarvasbélszín , paszternák , gomba , póréhagyma , olívaolaj , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra