Receptek

Zsenge izsópos kukoricaleves tőkehallal, szarvasgombával

Zsenge izsópos kukoricaleves tőkehallal, szarvasgombával

Gyurik Gábor receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:

 

  • 4 kg tejes csöves kukorica
  • 2 l zöldségalaplé
  • 60 dkg tőkehal
  • 1 db közepes szarvasgomba
  • 2 szál póréhagyma
  • kisebb csokor izsóp
  • 4 dl tejszín
  • 2 dl fehérbor
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 8 dkg vaj
  • 2 ek cukor
  • 1-2 ek
  • kevés ecet
 
ELKÉSZÍTÉSE:

A póréhagymát felszeleteljük, az olíván megfonnyasztjuk. A kukoricacsövekről a szemeket lefaragjuk, és a hagymával tovább pároljuk. Amikor a víz elpárolgott, felöntjük a fehérborral. Ha elpárolgott az alkohol, felöntjük az alaplével és a tejszínnel. Sózzuk, cukorral és ecettel ízesítjük, majd hozzáadjuk a száráról letépkedett izsópleveleket. 25-30 percig főzzük, majd erős fokozaton turmixoljuk, sűrű szitán átpasszírozzuk. Ha szükséges, utánaízesítjük. Serpenyőt melegítünk, amiben a tőkehalat kevés olvasztott vajon körbesütjük. Tálaláskor a halat a tányérba helyezzük, erre merjük a levest, és frissen szeletelt szarvasgombával körberakjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.