Receptek

Sziki pontyfilé tejfölös, juhtúrós burgonyagombóccal, zöldborsóval

Tivadar György receptje

2021. május 31.
  • 60 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg fűszerpaprika
  • 10 dkg juhtúró
  • 10 dkg tejföl
  • 1 db szerecsendió
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg akasztói sziki ponty
  • 1 db tojás
  • 1/2 köteg kapor
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 5 dl étolaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A burgonya elkészítése: A burgonyát sós vízben puhára főzzük, forrón meghámozzuk, majd áttörjük. Hozzáadjuk a sót, lisztet, szerecsendiót, és burgonyagombócot készítünk, amit forrásban lévő vízben puhára főzünk.

A zöldborsópüré elkészítése: A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk, hogy átmelegedjen, majd hozzáadjuk a vizet (vagy zöldségalaplevet, kb. 1/2 litert). 5 perc forralás után csomómentesre turmixoljuk.

A ponty elkészítése: A sziki pontyot 2 irányból beirdaljuk és kockákra vágjuk. Sózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, és 180 °C-os olajban ropogósra sütjük.

A burgonyagombóc elkészítése: A burgonyagombócokat forró olívaolajon körbepirítjuk, a juhtúrós tejföllel átforgatjuk, majd ráhelyezzük a sült sziki pontyot.


burgonya , liszt , juhtúró , tejföl , fűszerpaprika , zöldborsó , vöröshagyma , fokhagyma , szerecsendió , olívaolaj , tojás , kapor , akasztói sziki ponty

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra