A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Magyar sajtkészítők a nemzetközi vérkeringésben

receptje

2016. október 5.
A kacsát a mellére fektetjük, felvágjuk a hátát, és ezen keresztül kicsontozzuk. A fölösleges zsiradékot, hájat eltávolítjuk, besózzuk, majoránnával befűszerezzük.

A káposztát lereszeljük, 10 percre besózzuk, levét kinyomkodjuk. A cukrot barnára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat, káposztát, frissen őrölt borsot. Erős tűzön állandóan kevergetve pároljuk, kissé megpirítjuk.

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, összekeverjük a pirított káposztával és a két tojással. A káposztás tésztát a kiterített kacsa közepére halmozzuk.

A hátszéleket felhajtjuk, vékony zsineggel összevarrjuk. Olajjal megkent alufóliára tesszük, hengerszerűen feltekerjük.

Előmelegített sütőben, lassú tűzön (130 °C-on) 1 óra 20 percet sütjük, majd fólia nélkül megpirítjuk. Sütés után 10-15 percig pihentetjük. Szeletelés előtt a zsineget távolítsuk el!