Receptek

Galambos tarhonya

Galambos tarhonya

Litauszki Zsolt receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db galamb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek kacsazsír
  • só, bors, kömény
  • 5 dkg tarhonya
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 db nagyobb burgonya (150 g)

ELKÉSZÍTÉSE:
A galambokat szétbontjuk szárnyra, combokra, mellre, nyakra. A mell kivéte lével a többi hozzávalóból pörköltet készítünk. Ehhez a zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Az alaphoz adjuk a húsokat, majd a feldarabolt paradicsomot, paprikát és fűszerezzük. Amikor félig megfőtt a hús, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. A melleket tálalás előtt egy serpenyőben óvatosan megsütjük mindkét oldalán. Amikor a pörkölt majdnem kész, akkor hozzáadjuk a pirított tarhonyát, és fedő alatt, sütőben készre pároljuk. A képen látható módon tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.