Receptek

Madártej ribizlivel

Madártej ribizlivel

Litauszki Zsolt receptje 4 fő részére

HAB

HOZZÁVALÓK:
  • 3 db tojásfehérje
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 ek porcukor
  • 1/4 db citrom
  • 1 cl rum
  • csipet só
ELKÉSZÍTÉSE:

A tojásfehérjét felverjük a kristálycukorral, és amikor kész a hab, hozzáadjuk az ízesítőket és kigőzöljük a következőképpen: egy lábas forró vízre konyharuhát kötünk, vagy szűrőt rakunk bele, bekenjük folyékony vajjal. A kívánt formában a felvert habot belerakjuk, és a gőz felett kigőzöljük.

SÁRGAKRÉM

HOZZÁVALÓK:
  • 1 l tej
  • 6 db tojássárgája
  • 2 db tojás
  • 150 g cukor
  • csipet só
ELKÉSZÍTÉSE:

A cukrot, sót és az összes tojássárgáját habosra kikeverjük, külön felforraljuk a tejet, és a habosra kevert tojásokhoz keverjük, majd kihűtjük.

TÁLALÁS:

A habot a sárgakrémre helyezzük, és ribizlivel díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább