Receptek

Körtés zellerleves

Körtés zellerleves

Nábelek Zsófia receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 350 g zellergumó
  • 2 db vilmoskörte
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek fehérborecet
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 2 ek vaj
  • 50 g hántolt tökmag
  • 1,5 ek tökmagolaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A zellergumót és a körtét megtisztítjuk, meghámozzuk, kisebb, vékony szeletekre vágjuk. A vajat egy lábasban hevíteni kezdjük és barna vajat készítünk: addig forraljuk, amíg aranysárga lesz, és enyhe dióillat tör fel belőle. Ekkor alacsonyabb hőfokon hozzáadjuk a felszeletelt zellert és körtét, majd 20-25 percig dinszteljük, időnként megkeverjük. Eközben a tökmagot száraz, forró serpenyőben egy jó csipet sóval, folyamatosan mozgatva lepirítjuk.

A leveshez hozzáadjuk a fehérbort, ez feloldja az esetleg leragadt pörzsanyagokat, majd felöntjük az alaplével. További tíz percig főzzük, sózzuk és fehérborecettel ízesítjük, majd botmixerrel pürésítjük.

Hozzáadjuk a tejszínt és 1 ek tökmagolajat. Ha szükséges, még ízesítsük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.