Receptek

Kelbimbó saláta almával és mogyoróval

Tombor Nelli receptje:

Kelbimbó saláta almával és mogyoróval

Tombor Nelli receptje 2 fő részére

HOZZÁVALÓK:25 dkg kelbimbó

  • 1 db pink lady, vagy honeycrisp alma
  • 6 dkg mogyoró
  • 1 db salotta hagyma
  • 70 ml balzsamecet
  • 1 ek cukor
  • 1 kk mustár
  • 2 ek jó minőségű olívaolaj
  • 2 ek agave
  • ¼ thai chili felaprítva (nem kötelező)
  • 1 ek frissen facsart citromlé
  • 1 ek yuzu

MOGYORÓ

Előmelegítjük a sütőt 200 Celsius-fokra. A mogyorót tepsibe öntjük és aranybarnára pirítjuk (kb. 8-10 perc), félidőben megrázzuk, hogy minden oldala egyenletesen süljön. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd egy nagy késsel durvára aprítjuk.

ÖNTET

A mustárt, az olívaolajat, a citromlevet, az agavét, a sót és a borsot egy habverővel, vagy villával jól elkeverjük.

SALÁTA

Megpucoljuk a salotta hagymát és mandolinon 2 mm vékonyra szeleteljük. 7 cl balzsamecetet 1 evőkanál cukorral egy serpenyőben sűrű, szinte kanálra ragadó állagúra beforraljuk, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a hagymaszeleteket. 1-1ek vizet és yuzut elkeverünk egy kis tálban, félretesszük - ebbe kerülnek majd az almakorongok. A kelbimbókat és az almát megmossuk és egy mandolinon az előbbit 3 mm, utóbbit 4 mm vékonyra szeleteljük. Ezután az alma szeletekből korongokat készítünk egy 2 cm átmérőjű kiszúróval, majd ezeket a yuzus vízbe tesszük.A mogyoróból egy maréknyit félre teszünk a dekorációhoz, a többi hozzávalót egy tálban összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tálaláskor megszórjuk a maradék pirított mogyoróval.

TIPP

10 dkg szeletelt bacont tapadásmentes vagy sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk, és a mogyoróval egyidőben (200 Celsius-fokon) 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Ha kihűlt, vágódeszkán vékony csíkokra vágjuk és hozzáadjuk a salátához.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább