Receptek

Pirított rizs zöldségekkel

Nábelek Zsófia receptje

2021. január 18.
  • 250 g főtt rizs (1-2 napos a legjobb)
  • 100 g zöldborsó
  • 1 kis fej brokkoli
  • 1 fej hagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 ek szezámolaj
  • 3 db tojás
  • 3 ek szójaszósz
  • bors ízlés szerint
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

Két evőkanál olajat felhevítünk egy nagy serpenyőben vagy edényben. Hozzáadjuk a rizst, és alaposan átforgatva, közepesen erős hőfokon 4-5 percig pirítjuk. A rizst az edény oldalára húzzunk, középen szabad területet hagyva: beleöntjük a maradék 1 evőkanál olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.

Megdinszteljük, majd összekeverjük a piruló rizzsel. Hozzáadjuk a zöldborsót, a feldarabolt brokkolit, a szezámolajat és a szójaszószt.

Miközben pirul, a tojásokat felütjük, elkeverjük a borssal és kevés sóval, majd a rizshez adjuk. Gyors mozdulatokkal összeforgatjuk és forrón tálaljuk egy gerezd citrommal.
(Borsó helyett használhatunk vékonyra szeletelt répát, káposztát, gombát, csirkehúst, vagy ezeket
vegyesen.)



rizs , zöldborsó , vöröshagyma , olaj , brokkoli , szezámolaj , tojás , szójaszósz

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek