Receptek

Borsóleves rizstejjel, mentával

Borsóleves rizstejjel, mentával

Nábelek Zsófia receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg borsó
  • 3 dl rizstej
  • 2 ek friss, aprított menta
  • 2 kk só
  • 1 tk keményítő

ELKÉSZÍTÉSE:
A borsót felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi és hozzáadjuk a sót. Lefedve felforraljuk. A rizstejet és a keményítőt csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a borsóhoz. Néhány percig kevergetve forraljuk, végül hozzáadjuk a friss mentát. Ha szükséges, sózzuk. Tálalhatjuk belefőzött galuskával vagy zsenge cukorborsóval is, rizstej helyett pedig használhatunk kókusztejet – kiválóan illik a zöldborsóhoz.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.