A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Borsóleves rizstejjel, mentával

Nábelek Zsófia receptje

2019. május 6.
  • 50 dkg borsó
  • 3 dl rizstej
  • 2 ek friss, aprított menta
  • 2 kk só
  • 1 tk keményítő
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A borsót felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi és hozzáadjuk a sót. Lefedve felforraljuk. A rizstejet és a keményítőt csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a borsóhoz. Néhány percig kevergetve forraljuk, végül hozzáadjuk a friss mentát. Ha szükséges, sózzuk. Tálalhatjuk belefőzött galuskával vagy zsenge cukorborsóval is, rizstej helyett pedig használhatunk kókusztejet – kiválóan illik a zöldborsóhoz.


borsó , rizstej , menta , keményítő

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra