Várvizi Péter receptje
2020. július 29.- 1 db beregi csirke, melyből: 400 g csirkecomb, 400 g csirkemell, szárnyak, bőr, far-hát
- 8 g őrölt paprika
- 60 g hagyma
- 40 g csirkebőr
- 4 dl csirkealaplé
- 3 dl étolaj
- 80 g paradicsom
- 60 g paprika
- só, bors, fokhagyma, babérlevél
LEPÉNY TÉSZTA HOZZÁVALÓI:
- 100 g liszt
- 3 dl víz
- 4 g só
- csipet cukor
- 1 db tojássárgája
- 5 g élesztő
- 40 g vaj
TÖLTELÉK HOZZÁVALÓI:
- 150 g túró
- 60 g tejföl
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 6 g búzadara
- só, kapor (díszítéshez is)
TEJFÖLHAB HOZZÁVALÓI:
- 80 g tejföl
- 25 g tejszín
A tésztához keverjük össze a lisztet a szárazanyagokkal és az élesztővel. Adjuk hozzá a tojássárgáját, majd gyúrjuk bele a szobahőmérsékletű vajat.
hagyma , paradicsom , paprika , beregi csirke , őrölt paprika , csirkebőr , csirkealaplé , étolaj , babérlevél , fokhagyma , tojás , liszt , vaj , élesztő , túró , tejföl , búzadara , kapor , tejszín