Receptek

Paprikás beregi csirke

Paprikás beregi csirke

Várvizi Péter receptje 4 fő részée

HOZZÁVALÓK:

1 db beregi csirke, melyből:

  • 400 g csirkecomb
  • 400 g csirkemell
  • szárnyak, bőr, far-hát
  • 8 g őrölt paprika
  • 60 g hagyma
  • 40 g csirkebőr
  • 4 dl csirkealaplé
  • 3 dl étolaj
  • 80 g paradicsom
  • 60 g paprika
  • só, bors, fokhagyma, babérlevél

ELKÉSZÍTÉSE:
Bontsuk szét a csirkét. A far-hátról a csirkebőrt tegyük félre. A csirkeszárnyakat tegyük 225 °C-os sütőbe 20-25 percre. A csirkebőrt tegyük két sütőpapír közé, és enyhén sózzuk meg, majd tegyük be a felfűtött sütőbe 25 percre. Az étolajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott paprikát, a meghámozott héjú, apróra vágott paradicsomot és a fokhagymát. Fűszerezzük. Enyhén pirítsuk le a csirke far-hátat, a csontos csirkemellet és a combokat, adjuk hozzá a fűszerpaprikát. Engedjük fel csirkealaplével, majd tegyük hozzá a sült csirkeszárnyakat, és főzzük 45-50 percet.

LEPÉNY

TÉSZTA HOZZÁVALÓI:

  • 100 g liszt
  • 3 dl víz
  • 4 g
  • csipet cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 5 g élesztő
  • 40 g vaj

TÖLTELÉK

HOZZÁVALÓI:

  • 150 g túró
  • 60 g tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 6 g búzadara
  • só, kapor (díszítéshez is)

TEJFÖLHAB

HOZZÁVALÓI:

  • 80 g tejföl
  • 25 g tejszín

ELKÉSZÍTSE:
A tésztához keverjük össze a lisztet a szárazanyagokkal és az élesztővel. Adjuk hozzá a tojássárgáját, majd gyúrjuk bele a szobahőmérsékletű vajat. Takarjuk le és pihentessük a tésztát legalább 5-6 órát.

A töltelékhez keverjük össze a hozzávalókat úgy, hogy a túrót ne nagyon törjük össze. A tölteléket hagyjuk állni a hűtőszekrényben kb. 2 órát.

A pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát kb.5 mm vastagságúra. Helyezzünk rá egy keretet, majd öntsük bele a tölteléket. Előmelegített sütőben 175 °C-on süssük 30 percet.

A tejfölhabhoz egy keverőtálban keverjük össze a tejszínt a tejföllel, öntsük bele egy szifonba, csavarjunk bele két patront, és tegyük a hűtőbe.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább