Receptek

Paprikás beregi csirke

Várvizi Péter receptje

2020. július 29.
  • 1 db beregi csirke, melyből: 400 g csirkecomb, 400 g csirkemell, szárnyak, bőr, far-hát
  • 8 g őrölt paprika
  • 60 g hagyma
  • 40 g csirkebőr
  • 4 dl csirkealaplé
  • 3 dl étolaj
  • 80 g paradicsom
  • 60 g paprika
  • só, bors, fokhagyma, babérlevél

LEPÉNY TÉSZTA HOZZÁVALÓI:

  • 100 g liszt
  • 3 dl víz
  • 4 g só
  • csipet cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 5 g élesztő
  • 40 g vaj

TÖLTELÉK HOZZÁVALÓI:

  • 150 g túró
  • 60 g tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 6 g búzadara
  • só, kapor (díszítéshez is)

TEJFÖLHAB HOZZÁVALÓI:

  • 80 g tejföl
  • 25 g tejszín
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
CSIRKE ELKÉSZÍTÉSE.
Bontsuk szét a csirkét. A far-hátról a csirkebőrt tegyük félre.

A csirkeszárnyakat tegyük 225 °C-os sütőbe 20-25 percre.

A csirkebőrt tegyük két sütőpapír közé, és enyhén sózzuk meg, majd tegyük be a felfűtött sütőbe 25 percre.

Az étolajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott paprikát, a meghámozott héjú, apróra vágott paradicsomot és a fokhagymát. Fűszerezzük.

Enyhén pirítsuk le a csirke far-hátat, a csontos csirkemellet és a combokat, adjuk hozzá a fűszerpaprikát. Engedjük fel csirkealaplével, majd

tegyük hozzá a sült csirkeszárnyakat, és főzzük 45-50 percet.

LEPÉNY, TÖLTELÉK ÉS TEJFÖLHAB ELKÉSZÍTÉSE:
A tésztához keverjük össze a lisztet a szárazanyagokkal és az élesztővel. Adjuk hozzá a tojássárgáját, majd gyúrjuk bele a szobahőmérsékletű vajat.

Takarjuk le és pihentessük a tésztát legalább 5-6 órát.

A töltelékhez keverjük össze a hozzávalókat úgy, hogy a túrót ne nagyon törjük össze.

A tölteléket hagyjuk állni a hűtőszekrényben kb. 2 órát.

A pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát kb. 5 mm vastagságúra. Helyezzünk rá egy keretet, majd öntsük bele a tölteléket.

Előmelegített sütőben 175 °C-on süssük 30 percet.

A tejfölhabhoz egy keverőtálban keverjük össze a tejszínt a tejföllel, öntsük bele egy szifonba, csavarjunk bele két patront, és tegyük a hűtőbe.


hagyma , paradicsom , paprika , beregi csirke , őrölt paprika , csirkebőr , csirkealaplé , étolaj , babérlevél , fokhagyma , tojás , liszt , vaj , élesztő , túró , tejföl , búzadara , kapor , tejszín

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra