A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Puncsos sütemény almasörbettel

Bindics Imre receptje

2018. augusztus 15.

ALMASÖRBET
HOZZÁVALÓK:

  • 45 dkg alma
  • 15 dkg cukor
  • 50 g glükóz
  • 2 db citrom leve
  • 2 dl víz

SÜTEMÉNYKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg fehér csoki felolvasztva
  • 1,2 l tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 50 g glükóz

PUNCSOS KRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 50 g puncsteakeverék
  • 1 cl rum
  • baracklekvár

TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 115 g tojássárgája
  • 300 g tojás
  • 225 g kristálycukor
  • 190 g tojásfehérje
  • 100 g finomliszt
  • 50 g olaj
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Almasörbet elkészítése:
Az összetevőket megfőzzük, fagyasztjuk és sörbetgépbe tesszük.

Süteménykrém elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, 1 éjjel pihentetjük, majd botmixerrel habosra keverjük. A krémből hagyunk díszítésre.

Puncsos krém elkészítése:
Felmelegítjük a rumot, ráöntjük a teakeverékre, leszűrjük, és összekeverjük a baracklekvárral. Ezt kenjük a tésztára.

Tészta elkészítése:
A tojást és a tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük. Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral verjük habosra, hozzáadjuk az olajat, a lisztet, majd óvatosan összekeverjük a két masszát. 170 °C-on kb. 20 percig sütjük.


puncsteakeverék , baracklekvár , alma , cukor , rum , glükóz , citrom leve , fehércsokoládé , tejszín , tojás , liszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra