Bindics Imre receptje
2018. augusztus 15.ALMASÖRBET
HOZZÁVALÓK:
- 45 dkg alma
- 15 dkg cukor
- 50 g glükóz
- 2 db citrom leve
- 2 dl víz
SÜTEMÉNYKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg fehér csoki felolvasztva
- 1,2 l tejszín
- 10 dkg cukor
- 50 g glükóz
PUNCSOS KRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 50 g puncsteakeverék
- 1 cl rum
- baracklekvár
TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 115 g tojássárgája
- 300 g tojás
- 225 g kristálycukor
- 190 g tojásfehérje
- 100 g finomliszt
- 50 g olaj
Almasörbet elkészítése:
Az összetevőket megfőzzük, fagyasztjuk és sörbetgépbe tesszük.
Süteménykrém elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, 1 éjjel pihentetjük, majd botmixerrel habosra keverjük. A krémből hagyunk díszítésre.
Puncsos krém elkészítése:
Felmelegítjük a rumot, ráöntjük a teakeverékre, leszűrjük, és összekeverjük a baracklekvárral. Ezt kenjük a tésztára.
Tészta elkészítése:
A tojást és a tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük. Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral verjük habosra, hozzáadjuk az olajat, a lisztet, majd óvatosan összekeverjük a két masszát. 170 °C-on kb. 20 percig sütjük.
puncsteakeverék , baracklekvár , alma , cukor , rum , glükóz , citrom leve , fehércsokoládé , tejszín , tojás , liszt