Receptek

Balatoni garda ecetesen

Balatoni garda ecetesen

Jahni László receptje

Most régi halételt mutatunk be – Kistücsök módra (a receptet 1 főre számítva adjuk meg).

A garda Eötvös Károly és Jókai Mór kedvenc fogásai közé tartozott.

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg garda
  • 1/2 fej ezüsthagyma
  • 3 szem mustármag
  • 3 szem koriander
  • 1 db babérlevél
  • 2 ek 20%-os ecet
  • 2 dl víz, só

ELKÉSZÍTÉSE:
A gardafiléket egy óra hosszat 10%-os sóoldatban áztatjuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt 4-5 napig pácoljuk egy zárható edényben, hűtőszekrényben.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább