Receptek

Balatoni garda ecetesen

Jahni László receptje

2020. július 22.
  • 20 dkg garda
  • 1/2 fej ezüsthagyma
  • 3 szem mustármag
  • 3 szem koriander
  • 1 db babérlevél
  • 2 ek 20%-os ecet
  • 2 dl víz, só

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A garda Eötvös Károly és Jókai Mór kedvenc fogásai közé tartozott.

Balatoni garda elkészítése: A gardafiléket egy óra hosszat 10%-os sóoldatban áztatjuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt 4-5 napig pácoljuk egy zárható edényben, hűtőszekrényben.


garda , ezüsthagyma , mustármag , koriander , babérlevél , ecet

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra