A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Salotta hagymás pomelo-saláta sült csirkecombbal, földimogyoróval

Segal Viktor receptje

2020. augusztus 7.
  • 1 db pomelo megtisztítva, cikkelyekre szedve
  • 5 db közepes méretű salotta hagyma 1/2 cm-es karikákra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
  • 10 dkg sózatlan földimogyoró száraz serpenyőben megpirítva
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors

SÜLT CSIRKECOMB
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db bőrös csirkefelsőcomb-filé
  • 2 ek semleges olaj a sütéshez
  • 1 tk friss kakukkfű
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A salotta hagymát két evőkanál olívaolajon közepes lángon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, és kis lángon további két percig pirítjuk.

A csirkecombokat fűszerezzük a kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben bőrös oldalukkal lefelé kezdjük el sütni, majd 3-4 perc elteltével megfordítjuk. Ekkor kisebb lángon süssük további 4-5 percig, amíg mindkét oldal átsül.

TÁLALÁSA:
A pomelót elkeverjük a mogyoróval és a sült hagymával, sózzuk, borsozzuk, és a csirkecomb mellé halmozzuk a tányérra.


pomelo , salotta , fokhagyma , földimogyoró , olívaolaj , csirkefelsőcomb-filé , kakukkfű , olaj