A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Korianderkrém-leves párolt körtével

Segal Viktor receptje

2020. augusztus 3.

KORIANDERKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 18 dkg friss koriander (további néhány levél a díszítéshez)
  • 1 l csirkehúsleves
  • 4 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • 1 kk őrölt koriandermag
  • 2 ek olívaolaj a tálaláshoz
  • só, bors

VAJBAN PÁROLT KÖRTE
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db kisméretű körte
  • 1 tk vaj
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A koriander leveleit letépdessük, félrerakjuk, szárát a húslevessel felforraljuk. Néhány percig főzzük, amíg a koriander szárai ki nem adják az ízüket, majd leszűrjük.

A friss korianderleveleket, a tojássárgáját, az őrölt koriandermagot a hideg tejszínhez adjuk, sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel krémesre pürésítjük.

Lassan hozzáöntjük a forró levest. Kis lángon, ügyelve, hogy ne forrjon fel (80-85 °C-on), állandó kevergetés mellett 5-6 percig főzzük.

VAJBAN PÁROLT KÖRTE ELKÉSZÍTÉSE:
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk, megszórjuk a koriandermaggal. Egy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vajat, és 4-5 perc alatt megpároljuk benne a körteszeleteket.

TÁLALÁS:
Tálaláskor mélytányérba helyezzük a körteszeleteket, köré öntjük a levest.

Olívaolajjal és a korianderlevelekkel díszítjük.


koriander , körte , tejszín , tojás , csirkehúsleves , olívaolaj , koriandermag , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra