Receptek

Skót tojás

Skót tojás

Krausz Gábor receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg darált sertéslapocka
  • 8 dkg darált véres hurka
  • 4 dkg darált füstölt kolozsvári szalonna
  • 2 dkg darált mangalica-kenyérszalonna
  • 2 db salottahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • petrezselyem, kakukkfű, rozmaring apróra vágva
  • 1 tk dijoni mustár

ELKÉSZÍTÉSE:
A hentest megkérhetjük, hogy darálja le nekünk a húst, majd mindent jól keverjünk össze. A tojásokat öt percig főzzük, majd hideg víz alatt hűtsük le, és óvatosan pucoljuk meg. Közben az apróra vágott salottát és fokhagymát kevés vajon pirítsuk üvegesre, majd keverjük a húsmixhez. Adjuk hozzá a mustárt, a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk. Finom mozdulatokkal vonjuk körbe a tojást annyi darált húsmixszel, hogy szépen körbeölelje. Panírozásig hagyjuk lefóliázva a hűtőben. Lisztben, tojásban, pankomorzsában panírozzuk, majd 160 °C-os olajban süssük szép aranybarnára. Tálalhatjuk párolt lila káposztával, burgonyapürével és bacon csipsszel.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.